PASS Luova Eurooppa-hankkeen fyysisen ilmaisun ja tanssin pajat

Tule mukaan PASS Creative Europe -hankkeen fyysisen ilmaisun ja tanssin työpajoihin!

Tässä ainutlaatuisessa työpajassa yhdistyvät tanssin kauneus ja viittomakielen ilmaisuvoima, mikä luo dynaamisen ja osallistavan fyysisen ilmaisun muodon. Olitpa sitten viittomakielen taitaja, tanssin harrastaja tai molempien alku, työpajamme tarjoavat tukevan tilan tutkia ja luoda yhteyksiä liikkeen ja eleiden kautta. Yhdessä yhdistämme viittomakielen tanssirutiineihin ja parannamme kykyämme välittää tunteita, tarinoita ja viestejä ilman sanoja. Tule mukaan kokemaan visuaalisen kielen ja tanssin harmoniaa ja löytämään uusi tapa ilmaista itseäsi ja olla yhteydessä muihin. Liikutaan, ilmaistaan ja tanssitaan yhdessä!

PASS-hankkeessa kehitetään esittävää taidetta soveltuvaksi kaikille neljän hankekumppanin kanssa Italiasta, Kreikasta, Tsekistä ja Suomesta. Hankkeessa luodaan myös uusi teos “Elämän juhla”, joka kiertää kaikissa hankemaissa saaden ensimmäiset esityksensä Italiassa ja Kreikassa maaliskuussa 2025. Suomessa ja Tsekissä esitykset nähdään toukokuussa.

Työpajoihin osallistuvista pääsee 4-5 henkilöä mukaan Tampereen kansainväliseen Celebration of Life-esitykseen.

Työpajojen aikataulu:

  • 2.-3.7.2024 kello 14.00-18.00
  • 5.9.2024 kello 16.00-19.00
  • 12.9.2024 kello 16.00-19.00
  • 21.11.2024 kello 16.00-19.00

Ilmoittautumiset 30.6. mennessä. 

Ensimmäinen tapaaminen toteutetaan Korea Center Tampereen tiloissa Pyynikin uimahallin liiketilassa (Pirkankatu 10).

Työpajoissa on aina tarjolla virvokkeita ja välipalaa.

Pajat ohjaa yhdessä teatteritaiteen ammattilaiset Silja Ruonala ja Kirsi Mustalahti. 

Silja Ruonala

”Fyysinen ilmaisu taiteessa? Kyllä! Sanon minä, minua on aina kiinnostanut fyysiset ilmaisutavat ja olen yhdistellyt muutamissa projekteissa suomalaista viittomakieltä fyysiseen ilmaisuun kuten tanssiin. Eikä jano meinaa loppua, joten olen kovin innoissani tulevasta yhteistyöstä ja löydöksistä. Olen helsinkiläistynyt viittomakielinen ja kuuro näyttelijä. Toivottavasti nähdään! ”

Kirsi Mustalahti

Oma ilmaisuni ja tapani tehdä työtäni näyttämöllä on aina ollut fyysinen. Olen myös ollut perustamassa ja esiintynyt teatteriryhmässä, joka teki kaksikielistä teatteria, jossa suomalainen puhuttu ja viittomakieli olivat yhdenvertaisia esityskieliä. Saavutettavuuden ja kaikkien osallistumisen mahdollistamiseksi olen tehnyt työtä jo yli viisitoista vuotta. Minua innostaa kehittää ilmaisua johon kaikki voivat osallistua. Tule mukaan. Pidetään hauskaa!