ACCAC -tapahtuma Koreassa

ACCAC Finland osallistui marraskuun 14.-17. päivä Korean Iksanissa ACCAC One World One Family festivaalille, jossa esiintyjiä ja puhujia oli mukana yhdestätoista maasta. Tapahtuman pääjärjestäjä Samdong International on ollut yhdistyksen kumppani vuodesta 2010 ja monenlaista yhteistyötä on toteutunut Suomessa, Egyptissä, Nepalissa ja tietysti Koreassa.Muut tapahtuman yhteistyökumppanit olivat Iksanin kaupunki, Wonkwang Yliopisto, Won-Buddhist HQ ja Samdong Hoi.

Suomesta esiintyjinä olivat pitkänlinjan muusikko ja trubaduuri Jukka Törmä ja viulisti Sanna Natunen. He esiintyivät tapahtumassa kolme kertaa; network tilaisuudessa, pääjuhlassa Wonkwang Yliopistolla ja Won-buddhistien senioreille sunnuntaiseremoniassa.

Tampereen kaupungin edustaja Perttu Pesä piti seminaarissa Tampere-presentaation, joka sai osallistujilta paljon kiitosta. Erityisesti Tampereen kaupungin pyrkimykset ja toimet yhdenvertaisuuden edistämiseen ja Tampere.Equally Yours -teemavuosi ja 2026 kulttuuripääkaupunkihaun yhdenvertaisuusteema herättivät paljon keskustelua.

Jukka Törmä ja Sanna Natunen pääjuhlassa.

Tästä linkistä voit katsoa tapahtuman kuuden minuutin koosteen.

ACCAC One World One Family Festivaali oli taiteen ja kulttuurin pioneeritapahtuma Iksanissa. Ulkomaisia esiintyjiä ja intergroituja ryhmiä 10 maasta. Mukana Suomen ja Korean lisäksi Nepali, USA, Australia, Kanada, Ruotsi, Tansania, Benin, Ruanda ja UK. Tapahtumalle suunnitellaan Iksanissa jatkoa jopa jokavuotisena tapahtumana.

Ensi vuoden Tampereen ACCAC Kulttuuri 2.0 -tapahtumaan odotetaan suuri osallistujadelegaatio Iksanista. mukaan on tulossa korealaista musiikkia, tanssia ja presentaatioita. Samdong International toteuttaa Pakkahuoneelle Korean kulttuurin esittelypisteen ja tuottaa paljon ohjelmaa.

Pääjuhlan jälkeen lavalla yhteiskuvassa.
Perinteistä korealaista tanssia.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *